Stine (40) og Mattis (42) Sydhagen er begge oppvokst her, og valget falt på hjembyen igjen etter 20 år ute, med studier i Danmark for begge to og deretter jobber i Oslo. Sammen med barna Niklas, Mille og Amelie har de funnet seg godt til rette i Hamar.

I Hamar fikk Stine jobb ved Norsk Tipping, og Mattis startet med å pendle. - Det gikk helt fint, sier han, for reisetiden er kort og i Hamar er det lett å komme til og fra stasjonen.

Ble gründer

Mattis var en av fire kompiser som etablerte Hamar Padel, i starten på ren hobby-basis. Den nye aktiviteten fikk enormt god mottakelse i Hamar, og tilbudet økte raskt fra to til sju baner og fra én til to lokasjoner – i tillegg til utendørsbane ved Mjøsa i sommersesongen. Dermed var det grunnlag for at det som startet som en hobby, ble en fulltidsbeskjeftigelse.

– Å være gründer her har vært en positiv opplevelse, sier Mattis og forklarer: Hamar har ideell størrelse for å starte egen virksomhet. Det er en stor by i den forstand at man fort tar til seg nye trender, og liten nok til at det er lett å etablere kontakter i næringslivet.

Livskvalitet

Vi spør familien: Hva er den største fordelen med å bo på Hamar? For en aktiv familie på fem, der alle barna spiller fotball, og flere tilbringer mye tid på padel-banen, er svaret lett: Korte avstander, med mulighet til å gå eller sykle til skole, venner og fritidsaktiviteter. Det gir oss ro i hverdagen og mer tid til å være sammen. - Tilværelsen på Hamar har gitt høyere livskvalitet for hele familien, konkluderer Stine og Mattis.

 


Video: ANTI Hamar