Desembermåneden fyller oss med følelser av forventning. Jula nærmer seg, og byen pyntes. Det er juletoner og julesmaker. Stemningen gjør at vi blir trukket nærmere hverandre, og vi søker opplevelser sammen.

Adventstida markerer starten på julefeiringa, men handler om mer enn bare gaver og pynt. Det er ei tid for refleksjon, ettertanke og det å vise omsorg for våre medmennesker. I Hamar har fellesskap og samarbeid vært en del av byens hjerte og sjel i generasjoner, og det må vi fortsette med. Gjennom veldedige organisasjoner og lokalsamfunnsprosjekter kan vi virkelig vise at vi bryr oss og er villige til å strekke ut en hjelpende hånd. Både nært og over landegrensene.

Vigdis Stensby- Hvem inviterer du med? utfordrer Vigdis Stensby.

Hamar sentrum blir forvandlet til et herlig skue av belysning og juletrær som glitrer i vintermørket. Når vi går gjennom gatene, møter vi smilende ansikter og hører latteren til både unge og gamle. Dette er ei tid for å skape minner sammen. 

Adventstida i Hamar er også ei tid for å oppleve kultur og kunst på sitt beste. Teaterforestillinger, julekonserter og kunstutstillinger gir oss muligheten til å dele opplevelser med andre. 

Og hva ville adventstida vært uten deilige lukter og smaker? Duften av gløgg, kanel og nybakte julekaker fyller luften når lokalbefolkningen samles på kaféer og restauranter for å dele måltider og historier. Mat har en unik evne til å bringe folk nærmere hverandre, og det er kanskje ett av de mest gledelige aspektene ved denne årstida.

Sammen kan vi passe på at Hamar er et varmt og innbydende sted for alle, uansett hvilken tid på året det er. For aldri før har det vel vært viktigere å være nær.

Vigdis Stensby
ordfører

Jula er ei tid for å være nær og for å skape minner sammen. Foto med tre barn i Triangelparken.Foto ANTIJula er ei tid for å være nær og for å skape minner sammen.
Foto ANTI
Mange samles på kafeer og restauranter for å dele måltider og historier. Familie på trappa til Mattis cafe. Foto ANTIVi samles på kafeer og restauranter for å dele måltider og historier.
Foto ANTI