> SENTRUM

Bli med og opplev den magiske julestemningen i sentrum:

Julestemningen strømmet på da vi samlet oss på Stortorget lørdag 25. november for å se torget og byen lyse opp i vintermørket.

Julegatene tennes
> Fredag 24. november kl. 17.00

Kransebindeverksted på Østre torg – GRATIS
Bli med og lag din egen julekrans! Store og små er velkommen til Østre torg for å være kreative sammen og lage sin personlige julekrans. Det er kanskje denne helgen du skal pynte til advent? Her får du både inspirasjon og julestemning!

> Lørdag 25. november kl. 11.00-14.00

Julegrantenning på Stortorget med fakkeltog fra CC 
Vi inviterer til et innholdsrikt program for hele familien, med musikk, allsang, litt julemagi - og som vanlig - noen overraskelser!

> Lørdag 25. november kl. 17.00 (fakkeltog fra CC kl. 16.30)

Lysshow på Basarbygningen
Legg inn en liten pause i julestria, og opplev den magiske stemningen når Basarbygningen og deler av Stortorget blir levende gjennom musikk og lys!

> Hver dag kl. 18.10
> Fra 26. november til 23. desember

Adventsstund på Koigen 
Hver søndag i advent tenner vi et nytt lys i Innlandets største adventsstake, mens klokkespillet spiller «Tenn lys». Etter at lyset er tent, byr vi på et kort og stemningsfullt underholdningsinnslag. Innholdet er forskjellig hver uke, men skaper alltid magisk julestemning i mørket ved Mjøsa. 

> Hver søndag i advent kl. 17.00 (ingen underholdning 24. desember)

Julevideo på Domkirka
Vi samles i Kirkebakken for nok en magisk opplevelse når veggen på Domkirka lyser opp for femte året på rad, og julenissens stemme runger ut over byen. Du får noe kjent og kjært - og noen innslag av noe nytt!

> Fredag 8. desember kl.18.30
> Lørdag 9. desember kl.18.30 og 20.30
> Søndag 10. desember kl.18.30

> KULTURHUSET

Velkommen til gode førjulsopplevelser i et julepyntet kulturhus:

Hamar kulturhus byr på stemningsfulle førjulsopplevelser for hele familien. 

Teater Innlandet: Solsnu
Velkommen inn i et magisk univers fylt med sang og dans, på selve solsnunatta! Solsnu er en varm, humoristisk og eventyrlig førjulsfortelling som passer for hele familien.  

> Flere datoer fra 11. november kl. 15.00-16.00

Putti Plutti Pott - UTSOLGT
I over fem tiår har historien om den lille nissegutten, onkel Per, Petter og Caroline underholdt hele familien med fengende musikk, rampete smånisser, skumle plott og steppende reinsdyr.

> Søndag 19. november kl. 14.00-16.00 og kl. 17.00-19.00

Sissels Jul
Ingen jul uten Sissel! Sissel har en helt unik evne til å spre julestemning og kommunisere med sitt publikum. Hvert år får publikum oppleve en ny konsert der det uforutsigbare kombineres med de trygge og varme tradisjonene julen har å by på.

> Fredag 24. november kl. 19.00-20.30

Christmas with Nordic Tenors
Når nettene blir lange og vinterfrosten legger et rimet slør over mørkelandet, er det lite som varmer som tonene fra de tre høyt elskede tenorene i Nordic Tenors - Jan-Tore Saltnes, Nils Georg Nilsen og Espen Solsbak - og deres virtuose pianist Torgeir Koppang.

>Lørdag 25. november kl. 18.00-19.30

Musikalsk juleverksted – GRATIS
Denne lørdagen kan barna få prøve å dirigere et orkester, prøve forskjellige instrument, prøve forskjellige slagverk og mye mer.

> Lørdag 2. desember kl. 12.00-15.00

Barnas juleverksted – GRATIS
Barnas juleverksted er ditt pusterom i førjulstria, et sted hvor du og familien kan finne ro, langt unna shopping, handlelister, tunge poser, stress og mas. Her blir det klipping og liming, det blir levende julemusikk, høytlesning, fri flyt av pepperkaker og gløgg og masse glade mennesker. 

> Hver lørdag i advent fra kl. 12.00-15.00

Jul med Prøysen
Den varme og tradisjonsrike barneforestillingen «Jul med Prøysen» tar for seg Alf Prøysens magiske sang- og tekstmateriale som er skrevet om jul og juletradisjoner.

> Lørdag 9. desember kl. 13.30-14.10

Helene Bøksle «Det hev ei rose sprunge»
Helene Bøksle er en av Norges store sangstjerner, og hennes tradisjonsrike julekonsert «Det hev ei rose sprunge» har blitt spilt for fulle hus gjennom en årrekke.

> Søndag 10. desember kl. 19.00-20.30

Knut Anders Sørum m/band «Jul»
Knut Anders Sørum og hans band kommer tilbake til kulturhusene for å spille julekonserter. Her får du en blanding av kjente og kjære julesanger sammen med sanger fra albumet «Jul» som kom ut i 2021.

> Onsdag 13. desember kl. 20.00-21.15

Riksteatret: Drømmen om en hvit jul
Drømmen om en hvit jul. Det høres unektelig romantisk og hjertevarmt ut. Men la deg ikke forlede. Og ta for all del ikke ungene med på denne.

> Fredag 15. desember kl. 19.00-20.30

Silya and The Bad Santas
O´jul med din glæde og all form for lyst. Silya & The Bad Santas daler igjen ned i skjul. Det blir juleshow med band, blåsere, glitter og fest. Igjen byttes anker og seil ut med glitter & snø for å få deg i rett julestemning!

> Tirsdag 19. desember kl. 20.00-21.30