Byliv og urbane kvaliteter understreker byens attraktivitet. Samtidig er vi ikke større enn at det bare tar noen minutter å hente mobilen, hvis du har glemt den igjen hjemme. Og avstanden til resten av verden blir stadig kortere. Reisetiden til/fra Gardermoen kryper om noen år ned til i overkant halvtimen og med opptil fire togavganger i timen. 

Hamar er den største byen i Innlandet, og kommunen har 33059 innbyggere per mai 2024. Fra det øyeblikket du kommer, vil du oppdage lyset, det åpne landskapet og Mjøsa, som til alle tider har vært en sentral del av byens landskap og puls. Men byen er så mye, mye mer enn vakker natur og bølgeskvulp. Her kan du forsvinne i egne tanker på turstier, du kan nyte mat fra alle verdenshjørner og du kan velge sanselige opplevelser i form av kunst, kultur, aktivitet, rekreasjon og inspirasjon. Men husk; det er bare i de personlige møtene du vil merke det vi er aller best på; å dele felles opplevelser.

Vi som bor i Hamar ønsker å bidra til fortsatt positiv utvikling, høy trivsel og at vi skal komme enda nærmere hverandre. Vi synes det er spesielt hyggelig med besøk og gleder oss til å treffe på dere i byen.

Vigdis Stensby
ordfører
 
#nærmere hverandre #innlandetsurbanehjerte

Vigdis Stensby, ordfører. Foto: Jens Haugen, ANTI