Tone Kristiansen - portrettTone Kristiansen

Hamar er stedet der Tone ble født og har bodd hele sitt liv. Allerede som 8-åring ble hun en del av Rødjakkene; ett av byens janitsjarkorps. Det musikalske grunnlaget hun fikk gjennom Hamar Janitsjarskole, gjorde barne- og ungdomstiden fantastisk. Hamar har virkelig vært Janitsjarbyen!

Sentrum ga jobbmuligheter

- Hamar sentrum var knutepunktet for handelsvirksomheten i området, og mange av oss unge hadde lørdags- og feriejobber i byens butikker. Jeg var heldig og hadde Leif Flengsrud som onkel, noe som ga meg muligheten til å tjene mine første penger hos Flengsrud Sport. Der fikk jeg også muligheten til å bli kjent med kunder, som den dag i dag husker meg, forteller hun.

Tone har alltid likt å være i byen og oppleve det den har å tilby.
- Mine foreldre var flinke til å utnytte Mjøsa og nyte alle årstidene langs stranda. For meg er det er ekstra spesielt å sykle langs strandpromenaden når våren endelig er her igjen.

Et rikt kulturliv

Hamar byr på et rikt kulturliv med et bredt spekter av aktiviteter og engasjement  innenfor ulike felt.
- Festiviteten har vært en del av mitt liv helt siden jeg var liten. Jeg setter pris på den intime atmosfæren der, samtidig som jeg koser meg med å se større ensembler i større lokaler, sier hun.

Jobb i kommunen

Hamar kommune har vært Tones arbeidsgiver siden 1989.
- Jeg jobber med byens viktigste ressurs - barna våre, sier hun stolt.

Tone er klar på at en god barnehagepolitikk er avgjørende for byen, og hun er stolt av å være en del av dette arbeidet.

- Det er fantastisk å kunne ta med barna til stranda, til eldresenteret, musikklivet og skiløypene. Hamar har virkelig en jungel av muligheter. Som innbygger og ansatt i denne passe store byen, har jeg nærhet til det meste.

Byen for meg

Hamar er mer enn bare stedet Tone er født og oppvokst.
- Det er min by, mitt liv.

Tone Kristiansen ser tilbake med takknemlighet på barndommen og ungdomstiden preget av musikk og fellesskap. Hun verdsetter nærheten til naturen og allsidigheten i kulturlivet. Og ikke minst er hun stolt over å være en del av Hamar kommunes innbyggere.

Fotografiene under er Tone Kristiansens egne fra Jernbaneparken og Triangelparken:

Blomsterflor utenfor Hamar stasjon.
Jente ved fontena til Triangelgutten.