Hei Katinka! Hvordan endte du opp her, hele veien fra Sotra?

Godt spørsmål! Møtte noen på en utdanningsmesse da jeg fikk på VGS, og jeg syntes Hamar virket som et fint sted å studere. Kjente ingen når jeg kom hit, men traff én på Jodel som senere visste seg å gå i klassen min. Vi har blitt veldig gode venner. I starten tenkte jeg å ta de siste årene i Bergen, men jeg ble værende.

Hvorfor det?
Jeg liker byen veldig godt, også tror jeg Bergen hadde blitt litt for stort. Hamar har en veldig fin størrelse.

Hvordan er studentmiljøet?
Veldig bra. Jeg sitter selv i forskjellige studentorganisasjoner så jeg jobber aktivt med å skape et bra miljø for studentene her. Her skjer det noe hele tiden, så det er lett å finne på ting med andre. Som engasjert i studentfrivillighet får man også reise rundt å besøke de fire andre campusene i innlandet, det er gøy.

Du snart ferdig utdannet, hva er planen? 
Kanskje studere enda mer, vi får se. Men nå ser jeg også etter jobb her på Hamar.

Katinka
24 år
Fra Sotra
Går 5. som Lektor i engelsk

 

Hei Jo Espen! Hva er det beste med å bo og studere her på Hamar?
Miljøet! Vi har blitt en skikkelig god gjeng her som finner på mye på fritida og på skolen. Vi er flinke til å inkludere hverandre her synes jeg, alle blir invitert når noe skjer. 

Hva med skolen?
Jeg synes forelesningene er veldig gode og jeg opplever at lærerne virkelig kan faget sitt og er flinke til å inkludere oss studentene i timene. Plasseringen av skolen er og veldig bra, det er sentralt og det er kort vei til alt.

Hvordan bruker du byen på fritida?
Jeg er glad i jakt, fiske og friluftsliv, og her er det kort vei til marka. Har vært en del oppe i Brumundalsåsen og Brumundalsvidda, der er det veldig fint terreng! Ellers er jeg interessert i hockey, fotball og trening. Drar mye på sportsarrangementer. I helgene hender det vi drar ut; typisk vors hjemme hos noen og så danse og kose seg på Festiviteten f.eks.

Jo Espen
25 år
Fra Gjøvik
Går 4. året som grunnskolelærer

 

Hei Jørn! Hvordan er det å være student her på Hamar?
Jeg stortrives. Her har du alt du trenger, og det er gode muligheter for å drive med sport som innebandy, fotball, håndball, hockey og masse kulturtilbud. Samtidig er det kort vei til Oslo og Gardermoen. Byen har også utviklet seg mye de siste årene med tanke på utesteder, restauranter og kafeer.

Vi studentene har tilgang på noe som heter Future Classroom. Jeg føler det styrker lærerstudiet her.

Hva er det? 
Future Classroom er et rom med ulike digitale verktøy, f.eks. VR og iPader, som lærerstudenter kan bruke for å forberede oss bedre på hverdagen som venter i læreryrket.

Hvordan ser en typisk lørdag ut for deg?
God mat og venner. Selv er jeg ikke så glad i å dra ut, men det hender det blir noen hjemmefester. Også blir det litt vel mye sport på tv.

Jørn
25 år
Fra Brumunddal 
Har master i grunnskolelærer for 5-10 trinn. Tar nå årsstudium i samfunnsfag.

 

 

Hei Ingeborg! Hvorfor valgte du å studere her?

Jeg ville studere et sted hvor det ikke var for langt hjem til Dokka. For meg er Hamar en stor nok by, det skjer mye her og jeg opplever det som et veldig inkluderende sted. Hamar har en form for intimitet jeg liker veldig godt, man kan gå overalt. Også er det gode kollektivforbindelser, så det er enkelt å komme seg til f.eks Oslo hvis man vil det.

Hvordan ser en typisk lørdag ut?

Trener kanskje på morgningen og hvis jeg ikke trenger å studere drar jeg på konsert eller kinoen - den bruker jeg mye. Å ta lunsjen på kafe med jentene er veldig koselig, og ofte er det fotballkamp i helgene. Jeg spiller selv fotball på Vang med flere medstudenter, vi pleier å kalle oss pedagoglaget (latter).

Hvis du får besøk utenfra, hva tar du de med på?

Lunsj på Larsen! Så ville jeg tatt de med til matkvartalet, spesielt på sommeren. Fint å sitte i bakgården der og prøve mat fra forskjellige land.

Ingeborg
22 år
Fra Dokka
Går 4. året som grunnskolelærer